Eis: acht jaar voor poging tot moord in Weert

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag voor de rechtbank in Maastricht acht jaar cel geëist tegen de 30 jarige A. uit Weert voor een poging tot moord.
De verdachte heeft toegegeven dat hij in de nacht van 15 op 16 maart in de wijk Boshoven in Weert het slachtoffer uit dezelfde plaats heeft willen uitschakelen door hem een kogel in zijn schouder te schieten.

Slaande ruzie

A. en zijn rivaal hadden eerder die dag slaande ruzie in een café aan de Oelemarkt in Weert. Ze hadden daar een scheldpartij over een oud conflict rond een gezamenlijke hennepkwekerij. De heftige woordenwisseling liep uit op een vechtpartij, waarbij A. zijn rivaal een kopstoot gaf. Die was zo hard dat de man kort naar het ziekenhuis moest.

Telefonisch contact

De twee vechtersbazen hielden die nacht telefonisch contact. Zij ontmoetten elkaar uiteindelijk in Boshoven, de wijk waar A. woont, om het conflict uit te vechten. Daarbij vielen de schoten. De advocaat van A. vindt dat de rechtbank zijn cliënt moet ontslaan van rechtsvervolging. Hij zou uit noodweer hebben gehandeld.

Gewelddadige reputatie

Hij zou, volgens de advocaat, voor zijn leven hebben gevreesd, gezien de kwalijke en gewelddadige reputatie die het slachtoffer in Weert heeft. Ook de officier van justitie verwees in zijn requisitoir naar de provocerende, uitdagende en volhardende rol van het slachtoffer in het conflict.
Lees zaterdag het rechtbankverslag over de zaak in De Limburger/ Limburgs Dagblad.