Protest tegen parkeerplaats kern Blerick

Foto ter illustratie © iStock
24 bewoners van de Maasbreese- en Baarlosestraat in Blerick hebben bij de gemeente bezwaar aangetekend tegen de aanleg van een parkeerplaats in hun buurt.
Op de plek waar tot 2012 de voormalige autogarage Gommans & Janssen stond, wordt al jaren geparkeerd. "Daarbij is aan ons als buurtbewoners altijd verteld dat het zou gaan om tijdelijke parkeerplaatsen", vertelt buurtbewoner Mark Welters. In het nieuwe plan voor het Blerickse centrum wordt het echter definitief een parkeerterrein voor 135 auto's.

Privacy

"Sinds er wordt geparkeerd, hebben de direct omwonenden te maken met geluidsoverlast en een inbreuk op hun privacy omdat parkeerders in de glooiende tuinen kunnen kijken.We hebben bij winkeleigenaar Berden, die ook eigenaar van het terrein is, gevraagd met een fatsoenlijke afscheiding te komen en de overlast voor omwonenden te beperken, maar daar is nooit gehoor aan gegeven", legt Welters uit.

Bezwaar

Samen met 23 andere omwonenden tekende hij bezwaar aan bij de gemeente Venlo. Daarin bestrijden de buurtbewoners de noodzaak van extra parkeerplaatsen voor het Blerickse centrum. Volgens de omwonenden wordt er juist minder geparkeerd in het centrum en trokken de gratis parkeerplekken aan de Maasbreesestraat juist het parkeerterrein aan het Laurentiusplein leeg omdat daar tot het begin van deze maand nog betaald moest worden.