Albert en Onno wilden samen oud worden

© Archief L1
Albert Verlinde en Onno Hoes wilden samen oud worden. ''Dat hebben we oprecht gehoopt en ook lang gedacht'', vertelt Albert in een interview aan De Telegraaf.
"Maar we zijn nog te jong om dan maar door te blijven hobbelen en te denken 'laat maar'."

Slippertje

In het interview vertelt Albert dat het slippertje dat burgemeester Onno Hoes in december van vorig jaar maakte niets met de breuk te maken heeft. "Die hele toestand heeft er niets mee te maken. Sterker nog, we zijn er toen al rond voor uitgekomen dat we samen problemen hadden."

Goede hoop

Verlinde dacht dan ook lang dat het wel weer goed zou komen. "We hebben deze zomer een lange, heerlijke vakantie gehad naar het Verre Oosten, naar Vietnam onder andere. We hebben geweldig gepraat en een geweldige tijd gehad." Daarna had het stel weer alle vertrouwen in een toekomst samen.
"Daarom komt het zelfs voor mensen uit onze naaste omgeving als een verrassing. We kwamen helemaal uitgerust terug, met het vaste idee dat het zou lukken."

Goed geregisseerd

Uiteindelijk bleek doorgaan dus toch geen optie en werd de breuk woensdagmiddag wereldkundig gemaakt. Een strak geregisseerde onthulling volgens Verlinde.
"We hadden afgesproken het om vier uur bekend te maken. Maandagavond hebben we nog heel fijn bij elkaar gezeten en dat moment gekozen. En de hele woensdag hadden we, aftellend naar vier uur, telefonisch contact. 'Sterkte straks' en, nou ja dat soort teksten. Gewoon aardig, elkaar moed inspreken."
Lees ook de analyse van De Limburger/ Limburgs Dagblad.