Tegenstanders randweg Nederweert voeren actie

Omwonenden en tegenstanders van de geplande randweg in Nederweert houden vrijdag een protestactie.
Met afzetlint en meetapparatuur trekken de actievoerders de weilanden in waardoor de nieuwe randweg zou moeten komen.

Overtuigen

De protestbijeenkomst is op touw gezet door de actiegroep Randweg Nee. De actievoerders komen om vier uur ’s middags bij elkaar bij meubelzaak Wijen aan de Heerweg in Nederweert. Tijdens de actie proberen leden van Randweg Nee omwonenden van de toekomstige randweg te bewegen mee te doen aan het protest.
Het college van burgemeester en wethouders maakte enkele weken geleden zijn voorkeurstracé bekend voor de randweg, de nieuwe verbinding tussen de N266, de weg langs het kanaal tussen Helmond en Nederweert, en de autosnelweg A2.

28 oktober

De gemeenteraad neemt 28 oktober een besluit over het voorkeurstracé van de randweg. Daarna moet Provinciale Staten er nog een definitieve klap op geven, omdat de N266 een provinciale weg is.
De Commissie m.e.r. maakte overigens gisteren bekend dat in de milieueffectrapportage de gevolgen van de weg voor natuur en milieu goed in beeld zijn gebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!