Nieuwe onderwijsmethode Roermondse school wekt interesse

© iStock
Er is veel nationale en internationale belangstelling voor een nieuwe onderwijsmethode van de Roermondse VMBO-school Niekee.
De school is sinds dit jaar begonnen met het zogenoemde Agora onderwijs. Kinderen krijgen nauwelijks klassikaal les en schoolvakken bestaan niet meer. Ieder kind krijgt een persoonlijk leertraject en verdiept zich in stof die hij of zij interessant vindt.

Ipad

Directeur Sjef Drummen van Niekee liep in het reguliere onderwijs tegen veel problemen aan en bedacht samen met een team Agora-onderwijs. Dat betekent onder meer minder vaste kaders en regelgeving, meer persoonlijke leertrajecten en dat alles op de Ipad. Een complete verandering ten opzichte van het traditionele onderwijs.
Drummen merkt dat kinderen, die in het normale onderwijs niet mee kunnen komen, nu wel de aandacht krijgen die ze verdienen.

Critici

Er is ook kritiek op deze nieuwe vorm van onderwijs. Er wordt volgens critici geexpirimenteerd met kinderen, leerlingen bepalen zelf wat ze doen en het ontbreekt aan structuur. Kinderen kunnen zo de dupe worden van dit experiment, zo vrezen de sceptici.