Contra-expertise en nieuwe getuigen in Venrayse moordzaak

Lau Geeraets in de rechtbank. © L1
Er komt een contra-expertise van het DNA-onderzoek in de Venrayse moordzaak, waarbij in 2006 twee Marokkaanse mannen om het leven kwamen. Ook worden er nieuwe getuigen gehoord.
Dat heeft de Rechtbank in Maastricht dinsdag bepaald.

Betere technieken
Ook moeten vier kogelhulzen opnieuw door het NFI worden onderzocht op sporen, zo meldt L1. Het eerdere onderzoek dateert van 2006. Tegenwoordig zijn er weer betere technieken waarmee meer gevonden kan worden, denkt de rechtbank. Volgens de advocaat van verdachte Lau Geeraets kan het nieuwe onderzoek zijn cliënt vrijpleiten.

Beschikking over verhoren
De advocaat van Lau Geeraets moet ook de beschikking krijgen over de verhoren van medeverdachte Geert G. Deze laatste moet bovendien psychologisch worden onderzocht, aldus de rechtbank.

Alsnog gehoord

Daarnaast worden de ex-vrouw en de zoon van Lau Geeraets alsnog gehoord als getuigen in de Venrayse moordzaak, weet Dagblad de Limburger. De rechtbank in Maastricht heeft dat dinsdag beslist.

Uitgebreid verhoord

De rechtbank wees eerder twee keer verzoeken van de raadslieden van verdachte Lau Geeraets om de twee opnieuw aan de tand te voelen, af. De ex-echtgenote en de zoon zijn tijdens het politieonderzoek uitgebreid verhoord over de moordzaak.

Schriftelijke verklaring

Geeraets advocaat Marcel Heuvelmans overhandigde de rechtbank vorige week een schriftelijke verklaring, waarin staat dat de twee getuigen uit de mond van Geert G. hebben gehoord dat hij Karim Fourkour en Fouad Bendella heeft doodgeschoten. Op basis van deze verklaring wil de rechtbank de getuigen nu toch horen tijdens een openbare rechtszitting op 4 december.