Binnenstad en ziekenhuis Roermond hebben weer stroom

© Peter Beeker
Het Laurentius Ziekenhuis en een groot deel van de binnenstad van Roermond hebben weer stroom na de storing van dinsdagochtend.
Het is netbeheerder Enexis en de hulpdiensten inmiddels gelukt om de stroomvoorziening weer op gang te krijgen. Het ziekenhuis heeft sinds 11:20 weer stroom, de storing in de Roermondse binnenstad was al om 10:35 verholpen.

Ziekenhuis
Het Laurentius Ziekenhuis kreeg dinsdagochtend na de stroomstoring de noodvoorziening niet gestart. Acht patiënten die afhankelijk zijn van de stroomvoorziening werden geëvacueerd. Onder hen zijn twee hoogzwangere vrouwen en vier kinderen. Vijf patiënten werden aangesloten op een noodaggragaat van de brandweer. Het Laurentius Ziekenhuis is dinsdagmiddag gesloten voor patiënten en bezoekers.

Stroomstoring

Een deel van het centrum van Roermond zat sinds dinsdagochtend 9:30 uur zonder stroom. De storing werd veroorzaakt tijdens graafwerkzaamheden aan de Willem II Singel in Roermond. Bij het rooien van een boom werd een kabel geraakt.

L1 komt om 12:00 uur met een extra televisie-uitzending over de stroomstoring. Om 12.30 uur is er een update.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!