PVV: 'Geradicaliseerde moslims oppakken en uitzetten'

PVV-fractievoorzitter Michael Heemels © Rob Oostwegel
Geradicaliseerde moslims en jihadgangers moeten worden opgepakt, hun paspoort inleveren en worden uitgezet. Dat zegt de PVV in het Limburgs parlement.
PVV-fractievoorzitter Michael Heemels zegt zich grote zorgen te maken over de toenemende radicalisering onder moslimjongeren in Limburg. De plannen zouden helpen om 'de inwoners van onze provincie te beschermen'.

Zelfmoordaanslag
Aanleiding voor zijn opmerking zijn de berichten dat een 19-jarige jihadstrijder uit Maastricht een zelfmoordaanslag zou hebben gepleegd in Bagdad. Daarbij zouden meerdere doden zijn gevallen. Ook zou een 19-jarige jongen uit Maastricht in Syrië vechten. Dinsdag werd daarnaast bekend dat de 19-jarige Aïcha, eveneens uit Maastricht, door haar moeder uit het kalifaat van terreurgroep IS in Syrië is gehaald.Jonge jihadstrijders

Deze problemen kunnen volgens de PVV niet meer worden genegeerd. Heemels vindt daarom ook dat de provincie gemeenten moet ondersteunen bij de aanpak van de groeiende problemen met jonge jihadstrijders die naar Syrië of Irak vertrekken.