Staatssecretaris blijft bij besluit uitzetting Gláucio

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie © ANP/Bart Maat
De brief die burgemeester Scholten van Venlo in juni schreef aan staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie, is voor Gláucio Ventura Tiago uit Blerick zonder resultaat gebleven.
De jongen moet wat Teeven betreft worden uitgezet.
'Helaas geen goed nieuws'
De staatssecretaris ziet geen aanleiding om terug te komen op de eerdere afwijzende beschikkingen, schrijft hij in een brief aan de gemeente Venlo. "Helaas geen goed nieuws aan het begin van het nieuwe jaar", reageert burgemeester Scholten.


Harde wet
"Ik vind dit uitermate jammer voor Gláucio en zijn gezin. We wisten dat het een moeilijke zaak was en ook dat er herhaaldelijk en zorgvuldig naar gekeken is. De gemeente Venlo heeft terecht aandacht gevraagd voor Gláucio, maar de staatssecretaris is degene die bevoegd is om besluiten te nemen. De wet is heel duidelijk en soms is de wet heel hard."

Iragh Ebrahimi

In de brief van juni vroeg de burgemeester ook aandacht voor een andere jeugdige asielzoeker in de gemeente Venlo: Iragh Ebrahimi. Over Iragh is een tussenbericht ontvangen: de brief zal worden meegenomen in de lopende beroepsprocedure. Twee eerdere asielaanvragen zijn afgewezen; een derde aanvraag ook maar hiertegen loopt een beroep.