Maastricht start uitleen scootmobielen

Scootmobiel lenen voor een dagdeel? In Maastricht kan het sinds woensdag.
In de zorgcentra Scharwyerveld en Daalhof zijn in totaal zeven scootmobielen neergezet die voor één of twee dagdelen kostenloos geleend kunnen worden.

Pasje

Het enige dat nodig is om gebruik te maken van de 'scootmobielpool' is een pasje van welzijnsorganisatie Welzorg. Die beoordeelt eenmalig de rijvaardigheid en geeft uitleg over scootmobielgebruik. Daarna is het voertuig snel en gratis te gebruiken.
Een indiciatie door de gemeente is bijvoorbeeld niet meer nodig. De gemeente Maastricht hoopt zo meer mensen mobiel te maken, tegen minder kosten.

Scootmobielpool

Wethouder Jack Gerats (welzijn, SP): "Als mensen via de gemeente een scootmobiel aanschaffen, staat die meer dan de helft van de tijd stil. Door een scootmobielpool in te richten willen we de drempel voor gebruik verlagen én uiteindelijk ook besparen op de kosten voor de gemeente."

Hele stad

De uitleen is gestart in Malberg en Daalhof, maar bedoeling is het idee snel uit te rollen over de hele stad. Maastricht hoopt op termijn te beschikken over een pool van 150 scootmobielen door de hele stad.
Het stadsbestuur kijkt daarvoor naar zorgcentra, maar ook naar ondernemers die ruimte willen vrijmaken om scootmobielen te stallen.