Vraagtekens bij bouw sporthal Oirlo

Politieke partijen in Venray plaatsen vraagtekens bij de bouw van een sporthal en een basisschool tussen Oirlo en Castenray.
Het geluid is opmerkelijk. De buurdorpen worden geroemd om de wijze waarop ze samen hun problemen oplossen. Een toonbeeld van burgerkracht. De gemeente keurde eerder de bouw van de sporthal op sportpark De Heesakker goed. Partij inVENtief zal tijdens de begrotingsbehandeling echter oproepen het besluit terug te draaien. "De exploitatie is op drijfzand gebouwd", meent de partij.

Problemen
Ze stelt tevens dat de ligging vlakbij intensieve veehouderijen tot problemen leidt. ‘Om tijd en geld te besparen, dient deze onnodige en onhaalbare voorziening geschrapt te worden’, vindt inVENtief. Voorzitter Erik Vullings van de dorpsraad van Oirlo beweert dat de overheid zich erg onbetrouwbaar zou tonen als ze woordbreuk pleegt.

PvdA en CDA zijn tegen de bouw van een nieuwe basisschool tussen beide dorpen; op hetzelfde sportpark. Het idee werd geboren omdat het aantal leerlingen op de scholen sterk daalt. Een nieuwe school tussen de dorpen in maakt de pijn van de sluiting van de ‘eigen’ school draaglijk. PvdA en CDA vinden dat geen nieuwe school gebouwd moet worden als bestaande scholen leeg komen te staan. Vullings, ook CDA-raadslid, stelt dat de dorpen bezig zijn met nieuwe bestemmingen voor de gebouwen.