Vier mannen uit Roermond vertrokken naar Burkina Faso

© Rob van Well
Zondagochtend zijn ze vertrokken, de vier mannen uit Roermond die in een tweedehands jeep een tocht naar Burkina Faso maken.
Horeca-ondernemer Wim Cox reist samen met Tom van Dartel, Pascal Thiesen, en Ridsert Hoekstra naar Kaya, een stad in het midden van Burkina Faso. En dat allemaal voor het goede doel.

Kinderopvangcentrum
Eenmaal aangekomen willen ze de jeep namelijk overhandigen aan ontwikkelingswerkster Monique Wolters, eveneens uit Roermond. Zij runt daar een school en een kinderopvangcentrum voor straatkinderen. De ontwikkelingswerkster had voor haar werkzaamheden een nieuwe terreinwagen nodig en dus besloot Wim Cox die hoogstpersoonlijk te gaan brengen. "Ik heb me voorgenomen dat die jeep er komt, links- of rechtsom", zei hij daarover tegen Dagblad de Limburger.
De route
De auto is volgeplakt met stickers van sponsoren die het viertal financieren. De mannen verwachten tussen de tien en de veertien dagen nodig te hebben voor de tocht. De route is liefst 8000 kilometer lang en gaat via Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië en Mali. Uiteindelijk hopen ze dan over twee weken met de terreinwagen in Kaya, Burkina Faso, te zijn.

Gezegend
De auto vertrok zondagochtend rond 09:45 uur vanaf de markt in Roermond. Voor vertrek werden de mannen toegesproken door wethouder Gerard IJff. Daarna werd de auto nog gezegend door hulpbisschop Everard de Jong