Parkeerplaats voor vrachtwagens in Sevenum van de baan

Er is voorlopig geen oplossing in zicht voor het tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens in de regio Venlo.
Brandstofleverancier DCB Energy sprak met de gemeente Horst aan de Maas over een grote truckparkeerplaats aan de nog aan te leggen Erik de Rodeweg in Sevenum, maar vestigt daar nu alleen een tankstation met wegrestaurant.

725 vrachtwagens

Volgens het bestemmingsplan Klaver 8 is bij de Eindhovenseweg/ Venloseweg ook een truckparkeerplaats voor maximaal 725 vrachtwagens mogelijk met beveiliging, sanitair en een wasserette.
Wethouder Bob Vostermans (CDA) van Horst aan de Maas zegt dat dat laatste van de baan is. "In het verleden is sprake geweest van een uitgebreide vrachtwagenparkeerplaats, maar DCB Energy heeft daar van afgezien.”

Onduidelijkheid

Rijkswaterstaat riep marktpartijen vorige zomer op zich te melden met initiatieven. Volgens de wegbeheerder worden momenteel samen met Venlo twee voorstellen voor vrachtwagenparkeerplaatsen langs de A67 uitgewerkt. Het gaat daarbij niet om de locatie in Sevenum.
Rijkswaterstaat weet niet wanneer er meer duidelijk komt over de twee voorliggende opties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!