Eric Geurts nieuwe lijsttrekker PvdA in Limburg

Wethouder Eric Geurts uit Brunssum. © PvdA Brunssum
Wethouder Eric Geurts van Brunssum is voorgedragen als lijsttrekker voor de PvdA in Limburg voor de provinciale statenverkiezingen in maart.
De PvdA in Limburg krijgt daarmee zeer waarschijnlijk een nieuwe politiek leider. Het bestuur van de Limburgse PvdA vindt de 44-jarige Geurts de beste van de vier kandidaten.

Ervaring
Volgens voorzitter Marcel Kleinen heeft dat te maken met zijn deskundigheid, zijn 'scherpte in analyse en debat' en zijn bestuurlijke ervaring. Geurts is al negen jaar wethouder.

Goede resultaten
Ook heeft volgens Kleinen meegespeeld dat Geurts bij eerdere verkiezingen goede resultaten heeft behaald. Zo behield de PvdA in Brunssum - tegen de trend in - haar drie zetels bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Geurts was toen lijsttrekker. Hij kan goed de vinger op de zere plek leggen, zegt de Limburgse PvdA-voorzitter.

1 november beslissing
De drie andere kandidaten kandidaten voor het lijsttrekkerschap zijn gedeputeerde Peter van Dijk uit Heerlen, statenlid Hans Bosch uit Kerkrade en fractievoorzitter Weike Medendorp uit Maastricht.

Op 1 november wordt tijdens een ledenvergadering van de PvdA-Limburg duidelijk of de voordracht van Geurts door het bestuur wordt overgenomen. Dan wordt definitief de lijsttrekker gekozen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!