College Roermond wil niet wachten met Decathlon

Het college van Roermond is niet van zins een definitieve beslissing over de komst van sportzaak Decathlon uit te stellen tot het nieuwe detailhandelsbeleid er ligt. Dat antwoordt het college op vragen van de LVR.
Het detailhandelsbeleid zou uiterlijk eind dit jaar geactualiseerd worden, maar dat is doorgeschoven naar februari 2015.

Versterking binnenstad

Belangrijk onderdeel is het zogeheten flankerend beleid, dat de positie van de binnenstad moet versterken ten opzichte van het Designer Outlet en het Retailpark, waar Decathlon zich wil vestigen. Ook het CDA liet eerder al weten dat de komst van het sportwarenhuis in een breder perspectief moet worden geplaatst.
B en W willen 'in het belang van de economische ontwikkeling van de stad' niet daarop wachten.

Procedure

Bovendien staat de vestiging van Decathlon in hun ogen los van het detailhandelsbeleid. Decathlon vestigt zich immers in het pand van De Vrijbuiter waarop al de bestemming detailhandel rust. Alleen de branchering wordt deels gewijzigd.
Daarvoor moet het bedrijf een omgevingsvergunning aanvragen. Vervolgens start een procedure, waarbij tegenstanders - veel centrumwinkeliers vrezen concurrentie - de mogelijkheid hebben beroep aan te tekenen.