Dagvaarding verrast oud-wethouder Tilman Schreurs

Tilman Schreurs in een oude campagnefilm voor de huidige ECI Cultuurfabriek © Youtube
Oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond zegt niets te weten van de vervolging die hem boven het hoofd hangt in de zaak-Van Rey.
Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag bekend dat behalve Jos van Rey ook projectontwikkelaar Piet van Pol en Schreurs worden vervolgd voor omkoping. Tegen L1-verslaggever Wouter Nelissen zegt Schreurs dat hij totaal verrast is door het nieuws.

Oranje

De betrokkenheid van Schreurs in de affaire werd afgelopen zomer duidelijk. Toen werd Schreurs gehoord vanwege de zaak, al was toen nog niet duidelijk of dat gebeurde als getuige of verdachte. Hij zou in ieder geval net als Van Rey op kosten van projectontwikkelaar Van Pol naar voetbalinterlands van Oranje zijn geweest. Volgens zijn advocaat waren die wedstrijden keurig gemeld aan de gemeenteraad.

ECI Cultuurfabriek

Tilman Schreurs was van 2002 tot 2010 wethouder in Roermond. In die tijd was hij onder meer verantwoordelijk voor de bouw van de ECI Cultuurfabriek. In 2010 vertrok hij uit de Roermondse gemeentepolitiek, en werd hij directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg.