PVV boos op gedeputeerde Koopmans na gebruik dienstauto

PVV-fractievoorzitter Michael Heemels © Rob Oostwegel
De PVV in het Limburgs Parlement is absoluut niet te spreken over het gedrag van gedeputeerde Ger Koopmans.
De partij windt zich op over het gebruik van een dienstauto door de CDA-bestuurder en heeft schriftelijke vragen aan het provinciebestuur gesteld.

Opnames
Ger Koopmans was deze week samen met PVV-voorman Michael Heemels te gast bij L1. Toen Heemels na de opnames voor het televisieprogramma AvondGasten op de parkeerplaats kwam, brak zijn klomp. Koopmans wordt als gedeputeerde rondgereden in een dienstauto van de provincie. Ook het bezoek aan de regionale omroep bracht de CDA'er met zijn dienstauto. Maar omdat hij in zijn rol als CDA-politicus en niet als gedeputeerde te gast was, vindt de PVV dat Koopmans zich niet met zijn dienstauto had mogen laten brengen.

Rondkoetsieren
Volgens de PVV kan het niet zo zijn dat de belastingbetaler opdraait voor 'campagneactiviteiten' van politici. De partij roept gedeputeerden op zich niet meer te laten 'rondkoetsieren'. Volgens Heemels moeten de provinciebestuurders de dienstauto voorgoed aan de kant laten staan. "De hardwerkende Limburgers rijden ook dagelijks zelf naar het werk", zegt hij. "Daar kunnen de regenten een voorbeeld aan nemen."