Venlose politiek twijfelt aan miljoenenplan Fort van Venlo

Een aantal politieke partijen in Venlo plaatst veel vraagtekens bij het miljoenenproject Fort van Venlo.
Het gemeentebestuur is zeer enthousiast over de plannen. Vier rijksmonumentale kazernegebouwen moeten met elkaar verbonden worden door glas en gaan fungeren als een grote, overdekte markt. Het project moet gerealiseerd gaan worden door de Twister Media Groep, adviesbureau Wyckerveste en bouwreus VolkerWessels. Maar volgens een aantal partijen in de gemeenteraad laat het Venlose college zich dicteren door de drie investeerders.

Risico bij de ondernemers
De drie investeerders willen een startbedrag betalen voor het project en de rest van het geld pas overmaken wanneer het project eenmaal winstgevend is. Over de hoogte van de bedragen wordt nog onderhandeld. Volgens coalitiepartij VVD kan het niet zo zijn dat een groot deel van het risico bij de gemeente komt te liggen. "Dat moet bij de ondernemers liggen, dat is een keihard uitgangspunt", aldus raadslid Martin Camp. Ook een andere coalitiepartner, VenLokaal, heeft veel vraagtekens bij de deal. Evenals D66, SP, GroenLinks en de Lokale Democraten.

Paard van Troje
Volgens SP-fractieleider Ton Heerschop loopt Venlo het risico om 'het paard van Troje' binnen te halen. Hij vreest grote concurrentie voor de horeca in de binnenstad.

Geschikte man
Raadslid Frans Aerts (D66) en Ton Heerschop (SP) vragen zich daarnaast af of CDA-wethouder Jos Teeuwen wel de geschikte man is op dit dossier. De SP wijst daarbij op de rol van Teeuwen bij de debacles als het afblazen van een Tajiri-museum en de soap rond het mikwe.