De week in tweets: Limburg staat stil bij aanslag in Parijs

Ook op Twitter kunnen we er niet om heen: de aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo, waar woensdag twaalf mensen om het leven kwamen.
Op verschillende plaatsen in Limburg kwamen donderdag mensen bijeen.

Indrukwekkende tocht

Zo kwamen zo'n 600 tot 700 mensen naar De Markt in Maastricht om deel te nemen aan een tocht door de stad. 'Zeer indrukwekkende stille demonstratie door de straten van #Maastricht. #JeSuisCharlie', twitterde wethouder Gerdo van Grootheest. Nick Renooij deelde een foto van de mensen op De Markt vlak voor de tocht.
'De aanslag in Parijs, de doden en gewonden die er bij vielen: Geldrop-Mierlo voelt de klap mee. Als ik kon tekenen, dan tekende ik de vrede.' Dat twitterde Rianne Donders, de nieuwe burgemeester van Roermond. De huidige burgemeester, Peter Cammaert, hield een toespraak in het centrum van Roermond.
In Panningen kwamen tientallen bewoners bijeen in de SIF fabriek. De onderstaande tweet komt van Wilma Delissen, de burgemeester van Peel en Maas.
Ook Ruben L. Oppenheimer, cartoonist uit Maastricht, liet van zich horen:
Veel tweets dus over de herdenkingen in Limburg. Maar er was meer.

Nieuwjaarsreceptie?

Afgelopen maandag bleef het om 12:00 uur stil in Zuid-Limburg. De maandelijkse test van het luchtalarm ging twintig minuten te laat af. Pascal denkt wel te weten wat de oorzaak is: 'nieuwjaarsreceptie???', twitterde hij.

Oeps, foutje!

Het bleek loos alarm, twee medewerkers van de meldkamer van de brandweer Zuid-Limburg waren om het alarm te activeren. Rob van Hoorn grapt: 'hoop niet dat die organisatie op social media nu helemaal wordt afgebrand :-)'.

Ondertiteling?

Woensdag zond Argos TV-Medialogica een documentaire uit over Jos van Rey. 'Een ontluisterende en schokkende reportage gezien op #npo2 over Jos van Rey en Roermond.', concludeert Leo Lewin. Vele kijkers verbaasden zich over de ondertiteling van verschillende sprekers.
Chris Huiden verbaasde zich juist over de uitspraken van Henk van Beers: 'Bijzondere' uitspraken van ex-burgemeester Roermond over oa omgang met wob-verzoeken en schijn van belangenverstrengeling #argos'.
Volgende week weer een week in tweets. Suggesties? #1limburg