Provincie negatief over plan nieuwe vleugel Limburgs Museum

© L1
De provincie ziet niks in het plan van het gemeentebestuur van Venlo voor de bouw van een nieuwe vleugel aan het Limburgs Museum.
Daarin zou het huidige Museum van Bommel van Dam moeten worden ondergebracht.
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans zei in een statencommissie al vanaf het eerste moment groot bezwaar te hebben tegen de nieuwbouw en het samengaan van de twee musea.

Julianapark

De nieuwe vleugel zou in het Julianapark komen en dat vindt Koopmans onacceptabel omdat het in de ogen van de CDA'er 'één van de mooiste parken van de stad is'. "En dat moet je niet kleiner maken", aldus de gedeputeerde.
Hij vindt ook dat de provincie geen directe verantwoordelijkheid heeft voor Van Bommel van Dam, omdat het een gemeentelijk museum is. "De provincie is niet in het leven geroepen om alle lokale musea de hand boven het hoofd te houden", zei Koopmans in de commissievergadering.

Opwaardering

De Veldenaar wil wel kijken naar een opwaardering van het hele gebied rond het museum. Volgens de gedeputeerde heeft de winkelstraat Parade het moeilijk en liggen er een leegstaand postkantoor en voormalige bankgebouwen.
Aan zo'n totaaloplossing wil het provinciebestuur eventueel ook meebetalen.
Ger Koopmans over uitbreiding Limburgs Museum