Twan Beurskens: vier partijen nodig voor nieuwe coalitie

Gedeputeerde Twan Beurskens. © Jurgen Mols/MGL
VVD-lijsttrekker en gedeputeerde Twan Beurskens verwacht dat er vier partijen nodig zijn om een nieuwe provinciale coalitie te vormen.
Die komt er na de provinciale verkiezingen maart volgend jaar.

Doorgaan

Beurskens zou het liefste doorgaan met de huidige coalitie van CDA, VVD en PvdA. Hij noemt dat goed voor de bestuurlijke continuïteit. 'Er is veel bereikt de afgelopen jaren. Bovendien hebben alle drie partijen een goed nationaal en internationaal netwerk,' aldus Beurskens.

Realisme

Maar de VVD-lijsttrekker zegt ook realistisch te willen zijn. Op basis van de peilingen verwacht hij niet dat de bestaande coalitie een meerderheid haalt. Beurskens vindt daarom dat niet moeilijk moet worden gedaan over een vierde, nieuwe coalitiepartner; zeker omdat de oppositiepartijen zich altijd constructief opstellen en de hoofdlijnen van het beleid hebben gesteund, meent de VVD-voorman.

Geen voorkeur

Hij zegt geen voorkeur te hebben voor een partij. Volgens hem hangt dat voor een groot deel af van de verkiezingsuitslag. Eerder pleitte CDA-lijsttrekker en gedeputeerde Ger Koopmans voor het doorgaan met de huidige coalitie.
Twan Beurskens over de Statenverkiezingen