Verpleegkundige Atrium MC in de fout op Facebook

Een ludiek bedoeld bericht op Facebook dreigt een verpleegkundige van het Atrium Medisch Centrum een tuchtmaatregel op te leveren.
De verpleegkundige vroeg in een bericht aan een oud-leraar of hij nog last had van zijn benen na een behandeling in het ziekenhuis. Het bericht schoot in het verkeerde keelgat van de patiënt die een tuchtzaak tegen zijn oud-leerling begon.

Tuchtcollege

De verpleegkundedocent kan het niet bewijzen, maar hij denkt dat in de wandelgangen van het ziekenhuis door meer oud-studenten over zijn behandeling werd gesproken, vertelde hij woensdag bij het tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Eindhoven.
Door het Facebookbericht werd hij in verlegenheid gebracht bij zijn vrienden, die hem vragen gingen stellen, legde hij uit.

Niet slim

De verpleegkundige, die niet bij de behandeling betrokken was, ontkende woensdag dat hij in het dossier van zijn oud-leraar heeft gekeken. Uit berichten die de leraar zelf op Facebook had geplaatst leidde hij af wat voor een behandeling er had plaatsgevonden.
De verpleegkundige vond zijn post op Facebook achteraf niet slim en hij baalt van de gevolgen. Zijn advocaat erkende de fout ook, maar meent dat die niet zo verschrikkelijk is dat er een sanctie moet volgen.
De tuchtrechter doet op 2 december uitspraak.