Eurlings positief over KLM ondanks vertrek

Camiel Eurlings. © Archief L1
Camiel Eurlings uit Valkenburg aan de Geul kijkt met een positief gevoel terug op zijn tijd als topman bij de luchtvaartmaatschappij.
Eurlings legde woensdagavond zijn functie als president-directeur van KLM neer.

Persverklaring

"KLM is en blijft een fantastisch bedrijf, waar ik met veel plezier en passie de afgelopen 4 jaar heb mogen werken. Ik wens de 35.000 KLM'ers wereldwijd alle succes toe op weg naar de 100e verjaardag over 5 jaar", zegt hij in een korte persverklaring.

Opstappen

Eurlings dacht recentelijk nog niet aan opstappen. In een interview met Quote, dat nog moest verschijnen en volgens het zakenblad vorige week donderdag plaatsvond, zei hij dat vertrekken geen optie is.
"Ik ben pas net begonnen." zei Eurlings toen nog. "Ik wil KLM de komende vijf jaar vol in de aanvalsstand krijgen.

Pittige opdracht

Eurlings noemde zjin taak een 'pittige opdracht'. De termijn van Eurlings liep nog tot april volgend jaar, maar de raad van commissarissen van het bedrijf zag nu al geen heil in verlenging van zijn dienstverband.

Schiphol

Topman Jos Nijhuis van Schiphol roemde donderdagochtend de "energie en betrokkenheid'' waarmee zijn vertrokken collega Camiel Eurlings van KLM invulling gaf aan zijn functie. "Ik kijk terug op een goede en intensieve samenwerking in een voor de Europese luchtvaart uitdagende periode'', aldus de bestuursvoorzitter.

Gespannen relatie

Schiphol is de thuisbasis van KLM, dat op zijn beurt veruit de belangrijkste klant is van het luchthavenbedrijf. De relatie tussen de twee ondernemingen was de laatste jaren vaak gespannen, met name door onenigheid over de hoogte van de luchthaventarieven. Ook de door Schiphol gewenste uitbreiding van Lelystad Airport, waarvan KLM de directe noodzaak betwijfelt, vormde een twistpunt.