Excuses voor vergelijking PVV met Duitse bezetters

PVV-fractievoorzitter Michael Heemels © Rob Oostwegel
Statenlid Harm Uringa van de Onafhankelijke Statenfractie Limburg heeft zijn excuses gemaakt aan de PVV voor een opmerking uit april 2012.
Uringa, die eerder uit de PVV was gestapt, zei toen dat 'de PVV in minder dan een jaar meer schade aan Limburg heeft toegebracht dan alle bezetters van onze mooie provincie de afgelopen tweeduizend jaar samen.'

Consternatie

De impliciete verwijzing naar de Duitse bezetter leidde destijds tot grote consternatie en een schorsing van de vergadering.

In een vergadering van het Limburgs Parlement over het beleid van de bijna afgelopen statenperiode kwam Uringa daar vrijdag op terug.

Excuses aanvaard

PVV-fractievoorzitter Michael Heemels zei in een reactie de excuses 'uiteraard' te aanvaarden.

Zelf had Heemels al gezegd niet trots te zijn op de perikelen binnen de PVV en die 'zeer te betreuren'. Volgens hem gaat het om groeistuipen die een nieuwe sterk opkomende partij nu eenmaal doormaakt.

Zeven zetels

In 2011 werd de PVV de grootste partij in het Limburgs Parlement met tien zetels. Na allerlei conflicten zijn er daar nog maar zeven van over. Harm Uringa stapte zelf op en Cor Bosman werd uit de fractie gezet na een uitgelekte beledigende mail over toenmalig PvdA-statenlid Selcuk Öztürk.

Laurence Stassen

Lijsttrekker en europarlementslid Laurence Stassen verliet de partij in maart van dit jaar na de 'minder Marokkanen'-uitspraak van voorman Geert Wilders. Haar plaats werd ingenomen door oud-gedeputeerde Theo Krebber. Maar die wil niks meer te maken hebben met de PVV.
Excuses voor vergelijking PVV met Duitse bezetters