Statenlid Bosch kapt met lijsttrekkerskandidatuur

Hans Bosch. © PvdA
PvdA-statenlid Hans Bosch uit Kerkrade is niet langer kandidaat voor het provinciaal lijsttrekkerschap van zijn partij. Hij heeft zijn kandidatuur ingetrokken.
Bosch was één van de vier kandidaten om de lijst van de PvdA aan te voeren bij de provinciale statenverkiezingen in maart. In een toelichting zegt hij zijn besluit genomen te hebben om 'een optelsom van redenen.'

Persoonlijke afweging

"Ik heb mijn eigen, persoonlijke afweging gemaakt", laat de politicus weten. Meer wil Bosch niet kwijt over zijn besluit. Hij is wel beschikbaar voor een nieuwe periode als statenlid. Bosch werd in 2011 met voorkeurstemmen gekozen. Daarvoor was hij tot maart 2010 twaalf wethouder in Kerkrade.

Medendorp vs Geurts

De strijd om het lijsttrekkerschap bij de PvdA gaat nu in ieder geval tussen de fractievoorzitter in het Limburgs Parlement -Weike Medendorp- en Eric Geurts. Hij is momenteel wethouder in Brunssum en is door het bestuur van de PvdA-Limburg voorgedragen als lijsttrekker. Gedeputeerde Peter van Dijk beraadt zich nog over het handhaven van zijn kandidatuur.
Op 1 november wordt de lijsttrekker gekozen op een ledenvergadering van de Limburgse PvdA.