Noord-Limburgse huisartsen in conflict met VGZ

© L1
75 van de in totaal 113 huisartsen in Noord-Limburg weigeren hun handtekening te zetten onder het contract dat zorgverzekeraar VGZ hen voor 2015 heeft voorgelegd.
Voor patiënten kan dit betekenen dat ze vanaf januari voor extra verrichtingen, zoals kleine chirurgische ingrepen, het plaatsen van een spiraaltje en de zorg voor terminale patiënten, worden doorverwezen naar het ziekenhuis, omdat hun huisarts deze hulp niet meer kan declareren.

Wurggreep

De huisartsen worden steeds meer in een financiële wurggreep genomen, vinden ze. Tarieven die zorgverzekeraars hun betalen voor 'extra' handelingen waarvoor patiënten ooit naar het ziekenhuis moesten zijn volgens de artsen niet kostendekkend. Dat geldt ook voor huisbezoeken aan doodzieke patiënten.

Verbazing

VGZ -in Noord-Limburg met 70 procent van alle patiënten de grootste zorgverzekeraar- is verbaasd. "Veel zaken vloeien voort uit overheidsmaatregelen. Bovendien moet de zorg goed én betaalbaar blijven."
Lees meer in de Limburgse kranten van dinsdag of op Krant Digitaal

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!