Vijf dialectbands uit Venlo maken één album

© L1
Vijf Venlose dialectbands gaan volgende maand een weekend samen de studio in om samen een nieuw album te maken: Venloos Blood.
Grenswerk
Minsekinder, Van Gelder, Linke Mik, Appelemoos en Kwante Hippe willen het album met nieuwe en nummers en dialectklassiekers op 16 januari in poppodium Grenswerk in Venlo presenteren. De dertig muzikanten trekken zich een weekend terug in de Dog Lick Recording Studio van Minsekindertrompettist Stefan Nijssen voor een bootcamp. Een week later wordt de plaat opgenomen.

Samenbrengen
De laatste jaren is in Venlo een flink aantal nieuwe, jonge dialectbands opgestaan. Zanger Michiel van der Grinten van Minsekinder kwam met het idee om deze bands samen te brengen. „Je komt elkaar vaak tegen op de bühne, maar dat is altijd maar vluchtig. Mij leek het leuk om iedereen eens samen te brengen. Liedjes aan elkaar voorspelen, samen werken aan arrangementen, muzikanten uitwisselen.”

Minsekinder bestaat 25 jaar en stond op het podium toen de meeste muzikanten van de andere bands nog geboren moesten worden.

Slaapzak
De oorsprong van ‘het Venlose dialectliedje’ staat centraal in dit project. In het weekend van 22 en 23 november komen de muzikanten met slaapzak naar de studio van Stefan Nijssen. Die ligt in een oude gymzaal in Panningen. De Panningse dialectzanger Ton Engels is als coach aanwezig.

Twee weken later komen de vijf bands nogmaals samen in de studio en zullen daar live in wisselende samenstellingen het album opnemen.

Op 16 januari wordt het album in poppodium Grenswerk gepresenteerd tijdens een grote show. Het album is alleen op deze avond te koop in combinatie met een entreeticket.