Station Beek-Elsloo in 2015 op de schop

De reconstructie van de omgeving van het NS-station Beek-Elsloo gaat volgend jaar van start.
Dat verwacht de Steinse wethouder Danny Hendrix (DOS, ruimtelijke ordening). Het project gaat 7 miljoen euro kosten.

Grond
De werkzaamheden behelzen onder meer verbetering van de wegen rond het station, een parkeerplaats n een directe entree naar het station. Voor de uitbreiding komt er grond beschikbaar die nu nog in bezit is van ProRail. Ook met DSM wordt er onderhandeld over grond.
Hendrix meldde eerder deze week in een commissievergadering dat ook met de provincie wordt gesproken over subsidie. Over toekenning was hij optimistisch. Hij wil zo snel mogelijk met Beek een samenwerkingsovereenkomst afsluiten, waarna het verzoek om financiële steun verder kracht bijgezet kan worden.

Potjes
De gemeenteraad van Stein stelde vorig jaar 1 miljoen voor dit karwei beschikbaar. De gemeente heeft ook recht op 440.000 euro aan BDU-gelden, uit een landelijk fonds voor verbetering van lokale infrastructuur. Ook Beek zou 1 miljoen euro moeten bijdragen, maar de raad heeft hierover nog niet beslist. Verder hoopt de gemeente uit geld uit diverse mobiliteitspotjes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!