Maastrichter Brugstraat populair onder winkelbedrijven

© Wikipedia/Hermann Luyken
De Maastrichter Brugstraat in Maastricht is onder winkelbedrijven één van de populairste straten van het land. Dat blijkt uit onderzoek naar de winkelhuurprijzen van vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle.
Die huurprijzen stegen in de Maastrichter Brugstraat het afgelopen jaar met 14 procent. Alleen aan het Rokin in Amsterdam was de stijging groter (24 procent).

Erg aantrekkelijk
Volgens de vastgoedadviseur is Maastricht erg aantrekkelijk voor winkels door de internationale ligging, de historische binnenstad en de goede horeca. Ook neemt de aantrekkelijkheid de komende jaren nog meer toe, vooral omdat andere Limburgse steden minder aantrekkelijk worden voor winkels. In de rest van de provincie dalen de huurprijzen van winkels.

1600 euro

Overigens is de Grote Staat in Maastricht nog steeds één van de duurste straten van het land met een gemiddelde huurprijs van 1600 euro per vierkante meter. De prijs per vierkante meter op de Maastrichter Brugstraat is 1200 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!