Mishandeling Yoeran Meertens in 2015 weer voor rechter

De plek in Gulpen waar de mishandeling gebeurde. © L1
De inhoudelijke rechtszaak tegen de hoofdverdachte van de mishandeling van Yoeran Meertens in Gulpen gaat in februari 2015 verder.
Ook de zaak tegen de drie medeverdachten vindt dan plaats.

Forensisch expert

De mishandeling werd afgelopen september inhoudelijk behandeld, maar werd toen afgebroken. De rechtbank in Maastricht wil eerst een forensisch expert horen over het letsel van Yoeran Meertens. Die deskundige moet onder meer kijken naar de precieze verwondingen van het slachtoffer, en of dat is veroorzaakt door een klap of door de val.
Ook de invloed van alcohol op het letsel moet nader worden onderzocht, bepaalde de rechtbank toen.

Vier verdachten

Vier jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Wijlre en Voerendaal staan terecht voor de mishandeling van Yoeran Meertens, begin mei op straat in Gulpen. De zaak wordt achter gesloten deuren behandeld omdat de verdachten minderjarig zijn.

Geen spraak

Yoeran is er motorisch redelijk goed aan toe, maar praten lukt nog steeds niet. "Hij kan dus nog niet vertellen wat er volgens hem precies is gebeurd die nacht in mei", zei zijn advocaat Nino Pennino in september. "Het kan nog wel 1,5 jaar duren voordat het slachtoffer in staat is dat goed uit de doeken te doen."

Civiele zaak

Zodra deze strafzaak is afgerond volgt pas een eventuele civiele zaak. Daarin kan het slachtoffer smartengeld eisen.