Brandweerlieden Onderbanken verdacht van vier branden

Drie leden van de vrijwillige brandweer in Onderbanken worden ervan beschuldigd dat ze afgelopen zomer in totaal vier branden hebben aangestoken.
Advocaat Warmolt Lunsingh Tonckens van een 26-jarige verdachte brandweerman uit Schinveld heeft dat donderdag gezegd.

Branden

Het gaat onder andere om een grote brand in een palletopslag op 16 augustus in Bingelrade. Ook twee andere branden vonden plaats in Bingelrade. De vierde en laatste brand was op 19 augustus in Schinveld. Korte tijd later werden de drie brandweerlieden aangehouden.
Het Openbaar Ministerie wilde tot dusver niet zeggen om hoeveel en welke branden het ging.

Beschuldigd

Advocaat Lunsingh Tonckens zegt dat een 25-jarige brandweerman uit Schinveld heeft bekend dat de branden zijn aangestoken en dat hij betrokken was. Hij heeft ook de twee anderen beschuldigd.
Behalve de bekentenis en de beschuldigingen is er volgens de advocaat geen bewijs. Het staat bijvoorbeeld niet eens vast dat de branden zijn aangestoken, zegt hij. "Ik zit nog te wachten op objectief, technisch bewijs.''
Alleen de 25-jarige man die een bekentenis aflegde zit nog vast. De 26-jarige medeverdachte zit sinds kort met huisarrest thuis. Het duo staat dinsdag voor het eerst in het openbaar voor de rechter in Maastricht.