Geen steun voor vleugel aan Limburgs Museum

Museum van Bommel van Dam vertrekt binnenkort uit het huidige gebouw. © Wikipedia
Met uitzondering van GroenLinks ziet politiek Venlo niets in de bouw van een vleugel aan het Limburgs Museum om Museum van Bommel van Dam (MvBvD) onder te brengen.
De PvdA in Venlo vindt het te vroeg om al een uitspraak te doen over het wel of niet bouwen daarvan.

Samengaan

De gemeenteraad van Venlo sprak woensdagavond in een voorbereidende raadsvergadering over het samengaan van het gemeentelijke Museum van Bommel van Dam met het provinciale Limburgs Museum. Volgens onderzoek van Venlo en het Limburgs Museum kan dat het beste in een nieuwe museumvleugel van zes miljoen euro.

Onderhandelen

Volgens coalitiepartij VVD is er te makkelijk naar die oplossing toegerekend. "Het eindplaatje voorziet in weer een gebouw waar Venlo de komende veertig jaar in moet investeren", aldus raadslid Rob Pijpers. Hij vindt dat Venlo eerst goed met de provincie moet onderhandelen.

Tunnel

Coalitiepartners VenLokaal stelde voor te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het museum onder te brengen in het voormalige raadhuis van Tegelen, terwijl het CDA een doorrekening wil zien van de kosten van de verbindende tunnel tussen beide musea.
De oppositie ziet met uitzondering van GroenLinks niets in de vleugel. Volgens LokaleDemocraten, SP en D66 is niet gekeken naar alternatieven.