Maastrichtenaar dreigde rechtbank op te blazen

© Thinkstock
De 31-jarige R.J. uit Maastricht heeft in die stad een rechter, een gerechtsdeurwaarder, een medewerker van de gemeente en zijn huurbaas met de dood bedreigd.
Hij heeft ook meermalen naar de rechtbank gebeld met de mededeling dat hij het gebouw zou opblazen.

In cel

De Maastrichtenaar zit al sinds maart in de cel. Hij moet in december voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen op verdenking van vier misdrijven tegen het leven gericht, en van het in gevaar brengen van personen en goederen. Dat blijkt uit een dagvaarding van het parket Oost-Brabant.
De Maastrichtenaar gaf de vermeende slachtoffers in februari en maart telefonisch of schriftelijk te verstaan dat hij er niet voor zou terugdeinzen een pistool tegen hen te gebruiken. Ook dreigde hij een civiele rechter neer te schieten of neer te steken en ook de gerechtsdeurwaarder werd met de dood bedreigd.

Onderzoek

In afwachting van de rechtszaak wil advocaat Ivo van de Bergh alleen bevestigen dat zijn cliënt vastzit in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in Vught en dat de man is onderzocht in het Pieter Baancentrum in Utrecht. Van de Bergh wil niet vooruitlopen op het resultaat van dat onderzoek.