Fractievoorzitters Maastricht zwijgen na vergadering Hoes

De voorzitters van de Maastrichtse gemeenteraadsfracties hullen zich in stilzwijgen over het gesprek van maandagavond over burgemeester Onno Hoes.
Na afloop van de besloten vergadering gaf geen van de aanwezigen een toelichting. "We hebben een goed overleg gehad, en verder geen commentaar", klonk het steeds.

Affaire

Aan het begin van de avond waren de fractievoorzitters bij elkaar gekomen naar aanleiding van de nieuwe affaire rond Hoes. Die kwam vorige week in opspraak, toen bleek dat hij in privécorrespondentie informatie uit zijn burgemeestersagenda had gedeeld. Ook had hij tijdens een afspraakje met een 20-jarige man laatdunkend gedaan over de Maastrichtse gemeenteraad. Dat gesprek was stiekem opgenomen, en uitgezonden door PowNed.

Door het stof

Een jaar geleden kwam het privéleven van Hoes ook al in het nieuws, toen hij in een Maastrichts hotel was gezien terwijl de burgemeester met een jongeman aan het zoenen was. Op dat moment was Hoes nog getrouwd met Albert Verlinde. Naar aanleiding van die affaire moest Hoes bij de gemeenteraad door het stof, en werd toen geëist dat het privéleven van Hoes niet opnieuw tot reuring zou leiden. Hoes beloofde dat ook.
Of de gemeenteraad Hoes nu aan die belofte houdt, is dus nog de vraag.