Verdachte moord op Jos Vialle in Well vrij

De woning aan het Elsteren in Well waar Vialle dood werd gevonden. © L1
M.T. (40) uit Delft, de enige verdachte die is aangehouden in de zaak rond de dood in Well van oud-Venlonaar Jos Vialle, is al een maand op vrije voeten.
Dat heeft zijn advocaat Irma Groenendijk bevestigd.

Ontkenning

Vialle werd op zaterdagavond 22 maart dood in zijn huis aan Elsteren in Well aangetroffen. De politie ging aanvankelijk uit van een natuurlijk dood. Op 8 juli werd de Delftenaar als verdachte opgepakt. De man heeft toegegeven dat hij die dag bij de woning van Vialle is geweest om een zakelijk geschil uit te praten. Hij ontkent elke betrokkenheid bij een misdrijf.

OM

Het Openbaar Ministerie wilde T. aanvankelijk vervolgen voor moord in vereniging, poging tot afpersing en valsheid in geschriften. Die dagvaarding is inmiddels ingetrokken. Ook gaat een tussentijdse rechtszitting donderdag niet door. T. blijft wel verdachte voor het OM.
Jos Vialle haalde als inwoner van Venlo jaren geleden regelmatig het nieuws als handelaar in marmer en het Chinese haargroeimiddel Da Bao.
Meer over deze zaak woensdag in de Limburgse kranten en op Krant Digitaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!