Bedrijven Sittard-Geleen willen aanpassing ozb

Stichting Bedrijvenparken Sittard-Geleen (BSG) vindt de  grote verschillen in de onroerendezaakbelasting daar ongewenst. Ook vraagt ze de gemeente het tarief bij te stellen.
De ozb gaat in 2015 namelijk met 1,24 procent omhoog. De belangenbehartiger van zes bedrijventerreinen in de gemeente Sittard-Geleen vraagt het college van burgemeester en wethouders in een brief om een gesprek met de ondernemers.
Concurrentie
Het bestuur van BSG is van mening dat door het hoge ozb-tarief de concurrentiepositie van de bedrijven in deze gemeente in het geding komt. Dat moet volgens BSG worden voorkomen om een eerlijke concurrentie met overige regionale en landelijke bedrijven te waarborgen.

Hoogste van Nederland
BSG schrijft verder in de brief dat de gemeente Sittard-Geleen met een tarief van bijna driekwart procent van de WOZ-waarde bijna de hoogste belasting van Nederland hanteert. Een woordvoerster van de gemeente Sittard-Geleen laat weten bekend te zijn met de problematiek, maar noemt aanpassing van de tarieven gezien de financiële positie van de gemeente op dit moment niet wenselijk.