158 huurders krijgen Britse huurbaas

© Thinkstock
158 huurders van woningen in Maastricht, Landgraaf, Heerlen en Geleen krijgen een nieuwe huurbaas.
De eigenaar van de woningen, Wooninvesteringsfonds, maakte vrijdag bekend dat in totaal 3786 woningen aan de Britse vermogensbeheerder Round Hill Capital wordt verkocht. De Britten betalen 365 miljoen euro voor de sociale huurwoningen.

Bijgepraat

De verkoop moet nog worden goedgekeurd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de toezichthouders. De betroffen gemeenten en huurders worden binnenkort bijgepraat over de overname. Volgens een woordvoerder van Wooninvesteringsfonds veranderd er niets voor de huurders. De partijen verwachten dat de verkoop in maart is afgerond.
Het Wooninvesteringsfonds is in 2005 opgericht met als doel woningen van corporaties aan te kopen en vervolgens later te verkopen. Na de verkoop wordt het investeringsfonds opgedoekt.

Investering

Round Hill Capital is een wereldwijde vastgoed vermogensbeheerder met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Luxemburg, België, de VS en Nederland. Round Hill heeft sinds de oprichting in 2002 meer dan 6 miljard dollar in Europees vastgoed geïnvesteerd.