RvC ziet onderzoek naar bonus met vertrouwen tegemoet

De Raad van Commissarissen van L1 meent goed gehandeld te hebben rondom de bonusuitkering van 24.329 euro voor directeur Rob Stevens.
In 2011 is de Wet Normering Topinkomens ingegaan. Die bepaalt dat topfunctionarissen in de (semi)publieke sector niet meer mogen verdienen dan 130% van het salaris van een minister. De wet voorziet echter een overgangsregeling tot 2017. Dat betekent volgens de RvC dat bij de uitkering aan Stevens niet buiten het boekje is getreden.

Onderzoek
De arbeidsvoorwaarden van Stevens zijn in 2007 vastgesteld door de RvC. Een dergelijke bonus bij goede prestaties was destijds ook onderdeel van de voorwaarden. L1 keerde het extraatje in 2013 uit voor beter dan verwachte financiële prestaties.

Het Commissariaat van de Media gaat aan het eind van dit jaar de bonus onderzoeken als de financiële verantwoording van de omroepen onder de loep wordt genomen. Als wordt vastgesteld dat de bonus onrechtmatig was, moet Stevens die inleveren. De RvC ziet de toets door het Commissariaat voor de Media echter met vertrouwen tegemoet.

Luister hieronder naar een reactie van Jan Simons van de RvC.
Quote Jan Simons
Quote Jan Simons