Twee Limburgse tankstation-wc's echt goor

De toiletten van twee Limburgse tankstations behoren tot de smerigste van Nederland. Dat blijkt uit een test van de ANWB Kampioen.
Het blad inspecteerde 50 wc's van tankstations langs de snelweg, verspreid over het land.

Venray en Heerlen
De Wuust aan de A73 bij Venray bezet in die lijst de voorlaatste plaats. En tankstation Langeveld aan de A76 bij Heerlen staat daar net boven. Alleen de toiletten van een tankstation aan de A59 in Brabant scoren nog slechter.

De keurmeesters keken zowel naar de visuele hygiëne als naar de aanwezigheid van bacteriën.

Ell en Geleen
Twee andere tankstations in Limburg komen prima uit de test en halen de schoon-top 10. Ellerbrug aan de A2 bij Ell staat op nummer 8 en Swentibold aan de A2 bij Geleen op nummer 9.

Opvallend is de uitstekende score van tankstation Hondsiep aan de A73 in Haps (tussen Venray en Nijmegen). Bij de vorige test, zes jaar geleden, bijna de smerigste van alle. Maar nu in de top 3 van reinste toiletten.

Schoner
In vergelijking met de vorige meting zijn de wc's op tankstations over het algemeen schoner en hygiënischer geworden, concludeert de ANWB Kampioen. Het aantal vieze toiletten met te veel bacteriën daalde van 22 procent in 2008 naar 6 procent nu.

De opkomst van betaaltoiletten heeft daar zeker aan bijgedragen, is de vaststelling.

Kraan, bril en klink
De meeste bacteriën in snelwegtoiletten zitten op de kraan, nog vóór de toiletbril en de deurklink.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!