Maastricht krijgt tijdelijk regenboogzebrapad

In Maastricht komt een tijdelijk zebrapad in de kleuren van de regenboog. Een motie van GroenLinks met die strekking kreeg dinsdag tijdens de raadsvergadering een meerderheid.
De gekleurde oversteek moet de diversiteit van Maastricht aangeven en moet klaar zijn voor Roze Zaterdag, op 20 juni 2015.

Misverstanden

Wethouder John Aarts (VVD, mobiliteit) zei het voorstel te steunen maar wil daarnaast waken voor misverstanden. "Mijn eerste reactie was 'dit kan niet', maar al zoekend werd ik steeds enthousiaster. Alleen moeten we geen probleem krijgen met verkeersveiligheid, dus ik wil geen officieel zebrapad gaan vervangen. Er moeten geen misverstanden ontstaan."

Tweede stad

Maastricht wordt na Utrecht de tweede Nederlandse stad met een dergelijk zebrapad. GroenLinks- fractievoorzitter Gert-Jan Krabbendam: "Het Regenboogzebrapad is vooral een middel om stil te staan bij intolerantie jegens minderheden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!