Nieuwe burgemeester Roermond maandag bekend

© L1
De gemeenteraad van Roermond maakt volgende week maandagavond bekend wie de nieuwe burgemeester moet worden.
Deze kandidaat wordt dan voorgedragen ter benoeming. Dat maakte de gemeente maandag bekend.
Om 18.30 uur vindt er eerst een besloten vergadering van de gemeenteraad plaats waarin de keuze voor de nieuwe burgemeester wordt toegelicht aan de rest van de raad. Om 19.10 uur wordt vervolgens de naam van de burgemeesterskandidaat openbaar gemaakt.

Beladen procedure

De vorige voordracht van een burgemeester liep twee jaar geleden in het honderd door ingrijpen van het Openbaar Ministerie. Eind 2012 droeg de gemeenteraad Ricardo Offermanns (VVD) unaniem voor als de opvolger van toenmalig burgemeester Henk van Beers.
Maar Offermanns trok zich terug nadat bekend werd dat toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey geheime informatie van de vertrouwenscommissie naar hem had doorgespeeld. Daarbij ging het onder andere om vragen die hij bij zijn sollicitatiegesprek kon verwachten.

Veroordeling

Offermanns werd in januari 2014 door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een taakstraf, omdat hij zich schuldig had gemaakt aan passieve ambtelijke omkoping. Tegen die uitspraak heeft Offermanns hoger beroep aangetekend.

Sollicitatie

De procedure moest dankzij dit incident over. 18 mensen hebben gesolliciteerd op de vacature. Op dit moment is Peter Cammaert (CDA) de waarnemend burgemeester van Roermond.