Horeca Valkenburg gewaarschuwd na overtreding rookverbod

© Hollandse Hoogte
Vier horecabedrijven met winterterrassen in Valkenburg hebben een waarschuwing gekregen voor overtreding van het rookverbod.
Tijdens een onaangekondigde inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werden donderdag acht horecagelegenheden gecontroleerd. Dit gebeurde naar aanleiding van signalen over mogelijke overtredingen. De helft van de gecontroleerde zaken voldeed niet aan alle eisen.

Onmiddelijk aanpassen

De winterterrassen dienen met onmiddellijke ingang conform de regels te worden aangepast, laat de NVWA weten. Dit houdt onder meer in dat ze minstens aan één zijde volledig open moeten zijn. Bovendien mag in aangrenzende ruimtes geen rookoverlast worden ondervonden. Mochten tijdens hercontrole alsnog overtredingen worden vastgesteld, dan volgt direct een boete. Die bedraagt 600 euro.

Winterterrassen

Vanwege de drukbezochte kerstmarkten in de Gemeentegrot en Fluweelengrot hebben veel cafés in de Geulstad winterterrassen gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!