Maastrichtse scholen maken zich op voor komst asielzoekers

© Thinkstock
Stichting Kom Leren is druk bezig om schoolvoorzieningen in te richten voor de komst van asielzoekers in Maastricht.
Begin november komen er zo'n 600 vluchtelingen uit onder meer Syrië en Irak in de voormalige gevangenis Overmaze.

Leerplicht
Onder hen zitten enkele tientallen leerlingen die leerplicht hebben. Kom Leren heeft nog een paar weken om ervoor te zorgen dat zij onderwijs kunnen volgen.
Volgens voorzitter van het college van bestuur Rob Beaumont wordt in eerste instantie gekeken om de vluchtelingen in hun nieuwe onderkomen van onderwijs voorzien.

Verspreiden

"We vinden het belangrijk om eerst te kijken met wat voor kinderen we te maken hebben. Hebben ze trauma's, hoe is hun gezondheid, wat kunnen ze wel en wat kunnen ze niet", legt Beaumont uit. "Daarna willen we ze zo snel mogelijk verspreiden over diverse scholen in Maastricht. We willen voorkomen dat de kinderen gaan klieken. We willen dat ze zo snel mogelijk de Nederlandse taal leren en integreren. Dat kan het beste door ze tussen Maastrichtse kinderen te zetten."

Vertrouwen

Volgens Beaumont moeten er nog veel zaken geregeld komen voor de komst van de vluchtelingen begin november, maar hij heeft er vertrouwen in dat het lukt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!