Oud gemeentehuis Wanssum gaat tegen de vlakte

© Google Streetview
Het oude gemeentehuis van Wanssum wordt toch gesloopt. Dat werd duidelijk in een statencommissie.
De sloop van het gebouw met de naam Den Schellaert maakt onderdeel uit van het project Ooijen-Wanssum. Dat heeft tot doel de beveiliging tegen hoog water in het gebied fors te verbeteren door een reeks van maatregelen. Op de plek van het voormalige gemeentehuis moet een watergeul komen.

Protest

Tegen de sloop is eerder protest aangetekend door de Heemkundevereniging Meerlo-Wanssum, de Stichting Venray Monumentaal en het Cuypersgenootschap. Naar aanleiding daarvan is gekeken of er een alternatief was. Maar volgens de stuurgroep die het project begeleidt is dat er niet. Dat is ook meegedeeld in een brief aan de gemeente Venray.

Treurnis bij GroenLinks

Fractievoorzitter Carla Brugmanvan GroenLinks, die de kwestie in de statencommissie aan de orde stelde, vroeg zich af of sloop 'echt de enige oplossing is. Want dat gebeurt dan tot treurnis van een hoop mensen in Wanssum.' Zij wees op de culturele, beeldbepalende waarde van het oude gemeentehuis. Daarom wil zij weten of extra geld uit de provinciale potjes voor cultuur of verplaatsing van het gebouw geen alternatief is. Brugman is ook fractievoorzitter van de lokale partij PP2 in de gemeenteraad van Venray, waar Wanssum onder valt.
CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck bevestigde de voorgenomen sloop maar wilde er verder niks over zeggen. Hij wil volgens afspraak deze week eerst praten met direct betrokkenen.

Chinees

Het oud-gemeentehuis van Wanssum is begin jaren '50 van de vorige eeuw gebouwd naar een ontwerp van architect Alexander Kropholler. Momenteel is er een Chinees restaurant in gevestigd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!