Noodverordening van kracht in deel van Roermond

De binnenstad van Roermond is afgesloten voor verkeer.
Burgemeester Peter Cammaert van Roermond heeft woensdagochtend een noodverordening afgekondigd in verband met het asbestalarm.
De noodverordening betekent dat iedereen in het gebied de aanwijzingen van de hulpdiensten moet opvolgen.

Bewoners in het besmette gebied moeten verder ramen en deuren gesloten houden. Ook kunnen hulpdiensten bewoners opdragen om binnen te blijven.

Optreden
Ieder die in het gebied niet thuishoort, moet er weg gaan. De politie mag optreden tegen iedereen die zich niet aan de bepalingen houdt.
Volgens burgemeester Cammaert mogen alleen mensen die wonen en werken in het afgezette gebied naar binnen, maar ze moeten wel hun schoenen afspoelen als ze aankomen.

Duizenden
Het is nog onbekend hoeveel mensen precies worden getroffen, maar het zijn er zeker duizenden in de binnenstad. Daarbuiten is het aantal nog vele malen groter. Het schoonmaken van het station en de belangrijkste wegen hebben prioriteit. Dan duren de reisbeperkingen zo kort als mogelijk is.

Telefoonnummer

Voor mensen die vragen hebben, opent Roermond een speciaal telefoonnummer. Later op de dag wordt bekend naar welk nummer bezorgde inwoners kunnen bellen.

Lees de noodverordening in de bijlage achter de afbeelding.