Leiding van Greenport Venlo vertrekt

© Twitter Greenport Venlo
Directeur René Postulart en de raad van commissarissen van Development Company Greenport Venlo (DCGV) stappen per 10 december op.
Postulart (55) blijft tot 1 mei 2015 als adviseur aan de ontwikkelingsmaatschappij verbonden.

Heft in eigen handen

De provincie vindt dat er wat moet gebeuren om de land- en tuinbouw, voeding, industrie en logistiek in Noord-Limburg toekomst te geven. Bij gebrek aan een groot bedrijf dat als economische trekker kan fungeren en aan een grote krachtdadige gemeente in de regio, heeft de provincie het heft in handen genomen.

Nieuwe organisatie

Gedeputeerde Twan Beurskens (VVD, Economische Zaken) heft onder meer afzonderlijke organisaties zoals Greenpark (oude Floriadeterrein), DCGV en Trade Port Noord op, en vervangt die door een nieuwe organisatie. Voor deze eerste stap is 2,3 miljoen gereserveerd door de provincie.

Economische ontwikkeling

DCGV bestaat sinds 2009 en is bedoeld om de regie te voeren over de economische ontwikkeling van het gebied ten noordwesten van Venlo. De organisatie werd opgericht om slagvaardig te kunnen opereren namens de aandeelhouders: provincie Limburg, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo.

Eens met provincieplannen

De vertrekkende raad van commissarissen bestaat uit drie personen: voorzitter Tjibbe Joustra (bekend van de Onderzoeksraad voor Veiligheid), directeur Emile Hoogsteden van het Havenbedrijf Rotterdam en Willem van der Schoot (zelfstandig). In een persbericht stellen Postulart en Joustra dat ze het eens zijn met de plannen van de provincie met de economische ontwikkeling in Noord-Limburg. Bij de ontwikkelingsmaatschappij DCGV was woensdagavond geen toelichting te krijgen.
Lees donderdag meer op de economiepagina's in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.