Bezoeker 1Limburg kiest voor emotionele foto Ricksen

Placeholder voor 1Limburg berichten © 1Limburg
Met ruim 300 likes is de emotionele blik van Fernando Ricksen door bezoekers van 1Limburg verkozen tot Nieuwsfoto Van Het Jaar. Het beeld werd vastgelegd door Ermindo Armino.
De aan ALS lijdende ex-voetballer dankt op de foto het publiek tijdens de derby van zijn oude club Fortuna Sittard tegen rivaal Roda JC. Beide supportersgroepen waren voor even eensgezind en klapten hun handen blauw voor de voormalig international. "De ogen vertellen alles", zo reageert Sabrina Schroyen op de foto. Gerrit Bistervelts ziet 'angst in de ogen', zo laat hij via Facebook weten.
Meer dan 2000 likes werden afgelopen week geteld op het Facebook-account van dit nieuwsplatform. Bezoekers stemden op 75 uiteenlopende foto's, gemaakt door fotografen van de Limburgse dagbladen.
© Ermindo Armino
Tweede werd een foto van een hond in Born, die zich ontdoet van het sop waarin hij wordt gewassen. Bij het dierenbeschermingscentrum kregen de dieren een opfrisbeurt in ruil voor een financiële bijdrage. De opbrengst ging naar het Dieren Noodfonds. Dit beeld kreeg 175 likes en werd ook gemaakt door Ermindo Armino.
© Ermindo Armino
De top-3 eindigt met een foto van een zonsopkomst bij het plaatsje Colmont in Ubachsberg. Fotograaf Bas Quaedvlieg zag hoe het heuvelland, de natuur en de dieren samen een fraaie compositie vormden.
© Bas Quaedvlieg
Alle beelden van de verkiezing zijn terug te vinden in een foto-album op het Facebook-account van 1Limburg.