Gefronste wenkbrauwen bij VDL Nedcar over verschil in bonussen

Een van de produktiehallen van autofabriek VDL Nedcar in Born. © Archief L1
Een mooi gebaar van de directie, daar is iedereen bij VDL Nedcar in Born het wel over eens.
Alle 1500 medewerkers die hebben bijgedragen aan de doorstart van de autofabriek, krijgen een bonus. Maar de één krijgt meer dan de ander, en dat zorgt hier en daar in de bedrijfshal en op kantoor voor gemopper.

300 of 2000 euro
Zo krijgen sommigen een extraatje van 300 euro, terwijl anderen dik 2000 euro tegemoet kunen zien. "Het is met name dat grote verschil, dat een aantal mensen op de werkvloer raakt”, zegt Jean Wouters, voorzitter van de ondernemingsraad.

Maar de directie zegt dat bewust te hebben gedaan. "Iedereen krijgt iets extra’s, maar de hoogte daarvan is wel afhankelijk van de geleverde prestatie", legt directeur Joost Govaarts uit.

Doortrekken
Dat is een lijn die VDL Nedcar in de toekomst wil doortrekken. "Sommige medewerkers zullen daar misschien aan moeten wennen. Maar het merendeel is hartstikke blij, als je de reacties hoort", zegt Govaarts. Ook de ondernemingsraad is er positief over.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!