Maastricht-Oost krijgt eigen stadspark

© Stockfoto
Inwoners van Maastricht-Oost krijgen hun eigen stadspark. Het Koningsplein en het Oranjeplein worden aan elkaar verbonden en krijgen een stevige opknapbeurt.
Het park moet uiterlijk in 2019 klaar zijn. Daarnaast wordt de Gemeenteflat opgeknapt en verhuist de Albert Heijn aan de Scharnerweg.

Groene Loper
De aanpassingen zijn onderdeel van de Groene Loper, de plannen voor bovenop de A2-tunnel. De plannen zijn opmerkelijk, want het opknappen van het gebied begint al voordat de tunnel klaar is, in 2016. Met het totale project dat is opgepakt door de gemeente, Albert Heijn en Avenue2, is 20 miljoen euro gemoeid.

Albert Heijn verplaatst
Albert Heijn wil eind 2015/begin 2016 starten met nieuwbouw aan de Scharnerweg. Die komt een stukje verderop te liggen dan waar de winkel nu gevestigd is. Daardoor komt er meer ruimte voor parkeren, én voor de aanpalende Gemeenteflat, die wordt opgeknapt door tunnelbouwer Avenue2.

Evenementen

De Gemeenteflat moet in 2018/2019 klaar zijn, net als het nieuwe stadspark aan de overzijde van de flat. Hoe het nieuwe groengebied exact wordt ingevuld, moet nog worden uitgewerkt. Onder meer het daar houden van evenementen is een optie.

Flat op het Koningsplein

Zeker is in elk geval dat de winkels onder de flat op het Koningsplein opgewaardeerd worden. Ook de toekomst van het Limburgs bevrijdingsmonument moet nog worden bekeken. Plan is om het monument naar een nieuw te maken middenberm tussen Konings- en Oranjeplein te verplaatsen.