Leudal verzet zich tegen 'verdwijning' bibliotheken

© Thinkstock
Inwoners van de gemeente Leudal en bibliotheekkoepel Bibliocenter voeren actie tegen de mogelijke verdwijning van de bibliotheken in Leudal.
De bibliotheken dreigen door een voorgenomen bezuiniging van de gemeente Leudal te verdwijnen. Op de website van Bibliocenter hebben al honderden mensen hun ongenoegen geuit over de mogelijke verdwijning van de bibliotheken.

Enorme bezuiniging

'Vanaf 2015 wil de gemeente Leudal een nieuwe, enorme bezuiniging doorvoeren op het bibliotheekwerk', valt op de website te lezen. Die bezuiniging komt volgens Bibliocenter bovenop de bezuinigingen en verkleiningen van vestigingingen die al sinds 2010 zijn doorgevoerd.

Veel leden

Mocht het begrotingsvoorstel op 4 november door de gemeenteraad van Leudal goedgekeurd worden, 'dan is dit de doodsteek voor de bibliotheken in Leudal', volgens de bibliothekenkoepel. De gemeente Leudal heeft een grote bibliotheek in Heythuysen en nog tien kleine bibliotheekpunten in andere kernen.
Bijna een op de vijf inwoners van Leudal is lid van de bieb.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!